• Recente updates


   Mededelingen omtrent trainingen en wedstrijd aanstellingen

   04-08-2020

   Lees verder

   Agenda activiteiten

   03-31-2020

   Lees verder
 • Van de bestuurstafel

  Het bestuur van de vereniging vergaderde maandag 27 januari jl.

  Op de agenda stond onder meer de voorbereiding op de jaarvergadering (donderdag 26 maart 21.00u, aanvang training 19.30u). Er blijkt een flink aantal jubilarissen te zijn dit jaar.

  Verder zijn de jaarcijfers 2019 en de begroting 2020 door de penningmeester gepresenteerd en besproken.

  Vorig jaar organiseerde de vereniging geen activiteiten om financieel weer wat op krachten te komen na het jubileumjaar. Een aantal mogelijkheden zijn ter sprake gekomen voor het komend najaar, maar een definitieve beslissing is niet genomen hierover.

  Daarnaast gaf Nelis als scheidsrechters coördinator aan dat het steeds moeilijker wordt om aan de vraag van de voetbalverenigingen te voldoen.

  Op woensdag 26 februari a.s. gaan we weer naar Sauna De Heuvelrug te Veenendaal. Deelnemers inschrijven bij Nelis Leppers. Aanvang 18.30 uur en kosten € 20,00 per persoon.

  De volgende bestuursvergadering staat gepland op maandag 11 mei.

  Namens het bestuur,

  Met  vriendelijke groeten,

  De secretaris.

  Artikel De Gelderlander

  VEENENDAAL – Scheidsrechters-vereniging Veenendaal en Omstreken bestaat meer dan vijftig jaar. De club is driftig op zoek naar verjonging, want de vergrijzing slaat toe. Maar de jeugd staat niet te trappelen.

  Eit Hendriks 14-03-20, 16:13 Laatste update: 16:17 Bron: De Gelderlander

  Zonder scheidsrechter geen wedstrijden. Het is een veel gehoorde kreet in de sportwereld. Maar de animo om een wedstrijd te leiden neemt steeds meer af. Dat niemand als pispaal wil fungeren, lijkt de voornaamste reden. Henk Sukkel (74) de oudste nog wekelijks fluitende scheidsrechter van de scheidsrechtersvereniging Veenendaal en Omstreken vindt het een vooroordeel.

  „Ik fluit nu al meer dan vijftig jaar met heel veel plezier. Dat is ook de reden waarom ik het nog steeds doe. Ik heb jaren op het hoogste amateurniveau gefloten. Wedstrijden van IJsselmeervogels, Spakenburg en noem de clubs maar op. Van Drenthe tot Zeeland. Prachtige tijd gehad met verschillende mooie, spannende duels.”

  Laat ze het een tijdje proberen, dan kunnen ze ervaren hoe mooi deze hobby is

  Henk Sukkel, Scheidsrechter over de afwezigheid van jonge arbiters

  „Natuurlijk gebeurde er wel eens wat en moest ik optreden, maar echte rottigheid heb ik nooit meegemaakt”, vervolgt Sukkel. „Ook niet nu ik op een lager niveau vrouwen- en meisjesvoetbal fluit. Gele kaarten heb ik dit seizoen nog niet getrokken. Een vermanend woord is steeds voldoende.”

  Koninklijke onderscheiding
  Voor zijn lange scheidsrechtersloopbaan ontving Sukkel een koninklijke onderscheiding, waarop hij apetrots is. „Zeven jaar geleden kreeg ik een herseninfarct en iedereen dacht dat ik nooit meer zou fluiten. Drie maanden later liep ik al weer op het veld en floot ik een vriendschappelijke vrouwenwedstrijd.”

  Scheidsrechters Henk Sukkel (links) en Michael Vink (rechts). Vink: ‘Of de derde klasse mijn plafond is? Deze competitie wel. Volgend seizoen wil ik mijn best doen om naar de tweede klasse te promoveren.’ © Herman Stöver

  „De KNVB vroeg of ik dat wilde blijven doen. Dat heb ik gedaan en zolang de meiden het nog leuk vinden, blijf ik er mee doorgaan.”

  Het kenmerkt Sukkel. Een bevlogen scheidsrechter, die plezier put uit zijn hobby. Graag zou willen dat er meer jonge arbiters bijkomen. „Laat ze het een tijdje proberen, dan kunnen ze ervaren hoe mooi deze hobby is.”

  Junior scheidsrechter Veenendaal
  Is Sukkel met zijn 74 jaar de senior van de Veenendaalse scheidsrechters, Michael Vink (36) is de jongste. De bij VRC opgegroeide Vink floot na zijn voetballoopbaan eerst als clubscheidsrechter bij de jeugd van de Veenendaalse tweedeklasser.

  „Maar ik wilde ook eens bij andere clubs kijken. Niet steeds dezelfde elftallen fluiten. Daarom heb ik me bij de KNVB aangemeld, een cursus gedaan en ben ik lid geworden van de scheidsrechtersvereniging.”

  „Een mooie club, waar ik wekelijks kan trainen om mijn conditie op peil te houden en waar het na afloop uiterst gezellig is. Ik kan het iedereen aanraden.”

  Clubs met spelers, die nogal mondig zijn? Ja, dat klopt. Maar ik ben ook niet op mijn mondje gevallen

  Michael Vink, Scheidsrechter

  „Tegenwoordig kom ik wekelijks in de regio’s Amsterdam en Utrecht, waar ik clubs fluit, die in de derde klasse spelen. Clubs met spelers, die nogal mondig zijn? Ja, dat klopt. Maar ik ben ook niet op mijn mondje gevallen. Een beetje interactie, daar houd ik wel van”, vertelt Vink met een lach.

  De ‘Coronastop’
  Zaterdag stond voor Vink in Amsterdam het duel tussen koploper Wartburgia en nummer voorlaatst SV Kadoelen op het programma. De ‘coronastop’ gooit roet in het eten. „Of de derde klasse mijn plafond is? Deze competitie wel. Volgend seizoen wil ik mijn best doen om naar de tweede klasse te promoveren. Dat lijkt me wel wat.”

  Sponsorkliks

  In de link naar Sponsorkliks staat een opbrengstbedrag  vermeld dat niet altijd actueel is, kijk voor de actuele stand van de opbrengst voor onze vereniging naar onderstaande link.

  Voor de opbrengst van sponsorkliks open bijgevoegde link transactieoverzicht

  Derde helft en saamhorigheidspot

  Na de training op donderdagavond genieten wij in de kantine van VRC van onze “derde helft”.
  Bijdrage aan de zogenoemde Saamhorigheidspot is € 7,00 voor de te nuttigen consumpties. Degenen die 2 of meer mixdrankjes nemen moeten deze echter voor de volle prijs betalen, bijvoorbeeld Bacardi cola e.d. (momenteel € 3,90 per blikje). Wanneer er snacks, onze zogenaamde Hunga’s, genuttigd worden, zal per keer bekeken worden of hiervoor door de aanwezigen bijgelapt dient te worden.
  Om 22.00 uur wordt er afgerekend bij VRC en de mensen die daarna nog wat willen nuttigen zullen bij een eventueel kastekort dit tekort moeten aanvullen.
  Gezelligheid is zeker op deze avond!

  Oproep om kopij in te dienen voor onze website

  Als je iets leuks hebt meegemaakt, een wedstrijdverslag hebt of iets anders bekend wilt maken stuur dit stuk dan in “word” formaat in naar Leo van ‘t Hof, Joop de Vries of Jan Spies. Zij zullen dit dan plaatsen op onze website. Foto’s e.d. worden daarbij zeker geplaatst, na toestemming door de betrokkenen.

  Trainingsavond

  Vanwege de maatregelen die door de overheid zijn genomen m.b.t. het coronavirus zijn de trainingen voorlopig t/m 28 april afgelast. Ook de derde helft na afloop van de trainingen vindt gedurende genoemde periode geen doorgang. Zodra hieromtrent meer nieuws te vermelden is zullen wij dit op deze website vermelden.

  Donderdag  9 januari jl. is de  nieuwjaarsbijeenkomst gehouden in de kantine van VRC. Er waren 26 leden aanwezig en tijdens een hapje en een drankje hebben zij elkaar een voorspoedig nieuwjaar toe kunnen wensen.


  Vanaf donderdag 16 januari aanvang training 20.00 uur, verzamelen vanaf 19.30 uur